dinsdag 5 mei 2009

Kinderlintje voor Dagmar en Bente van basisschool De Kinderhof

Op woensdag 29 april 2009 was het lintjesregen in Nederland en in Amersfoort kregen 22 volwassenen een lintje. Maar ook kinderen krijgen een lintje als ze wat goeds doen voor anderen. Dagmar en Bente Eijkelboom kregen een Kinderlintje uitgereikt van de Burgermeester van Amersfoort in verband met een aktie voor een weeshuis in Kenia.

De oom van Dagmar en Bente werkt bij de KLM en vertelde de zusjes over een weeshuis in Kenia. De kinderen in het weeshuis krijgen nooit cadeautjes. Toen Dagmar en Bente dit hoorden besloten zij speelgoed voor de Keniaase kinderen in te zamelen. Op hun school De Kinderhof hebben ze verteld over het weeshuis en over de actie. Ze hebben hun klasgenootjes en alle andere kinderen van de school gevraagd om hun oude speelgoed en knuffels in te leveren. Het resultaat was een enorme berg autootjes, knuffelberen, barbiepoppen en ander speelgoed. De oom van Dagmar en Bente heeft alles meegenomen naar Kenia. En de weeskinderen? Die hadden, dankzij Dagmar en Bente, het mooiste kerstfeest ooit!

De jury: “Wat een mooie actie voor die weeskinderen in Kenia. Er is een hele hoop speelgoed opgehaald en bijna iedereen deed met de actie mee. Fantastisch!’’


Meer informatie over de kinderlintjes vindt je op http://www.amersfoort.nl/smartsite.shtml?id=205946

Geen opmerkingen:

Een reactie posten